Tiles Sensation systeemShowroomKleurenpalet
Den Braber & Morren
  • Tiles Sensation systeem

    Wilt u in één oogopslag zien welke variaties er mogelijk zijn met een soort tegel? Maak gebruik van het Tiles Sensation systeem in onze showroom; een digitale beeldscherm, met touch-screen bediening, waarbij de vele mogelijkheden van tegels kunnen worden toegepast in onder andere badkamers en woonkamers.

  • Showroom

    Onze showroom inspireert; bekijk de uitgebreide keuzemogelijkheden in onder andere vloer-, wand-, badkamer- en keukentegels. De showroom van den Braber & Morren is vier dagen per week geopend.

  • Kleurenpalet

    Door onze opgedane kennis te delen, gebaseerd op tientallen jaren ervaring, helpen wij u graag bij het maken keuzes. Afhankelijk van uw wensen, bepalen we samen welke sfeer de inrichting moet uitstralen. De combinatie van advisering en uitvoering maakt den Braber & Morren uniek.

De tegeltjesbrug, Giekerk

24 mei 2016

Dit hebben wij helaas niet opgeleverd, maar het is een heel mooie ‘tegeltjes’ brug.

Het Elfstedenmonument is een kunstwerk (fotomozaïek) onder de naam It Sil Heve (Fries) van de beeldend kunstenaars Maree Blok en Bas Lugthart. Het monument is aangebracht op de Canterlandse brug over de Murk in de provincie Friesland.

De brug is in de periode 2001-2008 voorzien van duizenden blauw geglazuurde tegeltjes van Makkumer Aardewerk met daarop de afbeelding, naam en jaartal van deelnemers aan de tocht. Er zijn nu ruim 7000 elfstedenrijders afgebeeld op het monument. Van grotere afstand gezien vormen de duizenden tegelportretten een nieuw beeld van schaatsers die achter elkaar rijden. De brug vormt zo een ereboog nabij de finish van de elfstedentocht en staat in volksmond ook bekend als “de tegeltjesbrug”.